Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 77: HET ULTIEME FOTOMOMENT

29 oktober 2020


CORONA-BLOG 77: HET ULTIEME FOTOMOMENT

DONDERDAG 29 OKTOBER 2020

Nu het groeiend aantal Coronabesmettingen ervoor gezorgd heeft dat de (inter)nationale veldritkalender voor het grootste deel geschrapt is valt voor veel wielerfans hun hobby weg. Dat geldt niet alleen voor de deelnemers maar ook voor de organisatoren, de supporters, de juryleden, de begeleiders, de medewerkers en de wielerfotografen. Na mijn eerste kennismaking met Facebook heb ik in de loop der jaren vaak gebruik gemaakt van de foto’s waarop ik te zien was. Meestal met toestemming van de vrijetijds- of beroepsfotografen. Als speaker sprak ik ze vaak bij de aankomstlijn. Met de meeste fotografen heb ik dan ook hier een vriendschapsband opgebouwd. Eén daarvan, Vic Geerlings, stuurde mij begin deze week een bestand met maar liefst 259 foto’s waar ik vaak de renners na afloop interview tijdens de huldiging of op een andere manier in actie te zien ben als microfonist. Soms confronterend als de buikomvang in een te strakke juryblouse goed te zien is, maar meestal met een eerlijke weergave zoals ik eruit zie als ik mijn hobby uitoefen.
Samen met al die andere foto’s die ik heb opgeslagen op de computer zijn dat blijvende herinneringen aan mijn wielerjaren. Om een mooie foto te kunnen “schieten” zie ik de wielerfotografen ook in moeilijke omstandigheden hun werk doen of hun hobby uitoefenen. Zelf ben ik eerlijk “geschreven” niet zo thuis in het fotograferen. Zelfs een eenmalige selfie maken met mijn Samsung III geeft vooral een wazig beeld. Hoewel de fotografen meestal zelf uit beeld willen blijven zie je toch af en toe dat dit niet altijd lukt. In de serie over de wielersport in Coronatijd in de Kempen nam streekomroep Kempen TV namelijk ook een interview af met Theo van Sambeek. Via onderstaande link vertelt Theo zijn onderhoudende verhaal over zijn fotopassie. Voorlopig staan voor mij nog het EK en het NK op het programma maar het blijft spannend. Ik kan deze bijdrage niet anders afsluiten als met “maar we hebben de foto’s nog…”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid