Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 85: VEEL MEER DAN VIJFTIG JAAR EEN HELE TOER.

13 november 2020


CORONA-BLOG 85: VEEL MEER DAN VIJFTIG JAAR EEN HELE TOER.

Bij het ordenen van mijn “analoge” wielerarchief kwamen ook een zestal podiumfoto’s tevoorschijn uit de vorige eeuw van de “Toer dur Lierup”. Als ik ze eerder gevonden had zouden ze ongetwijfeld geplaatst zijn in het speciale boekwerk dat in 2014 bij de 50e “Toer dur Lierup” verschenen is. In dat jubileumboek halen mijn broers en zussen en oud-deelnemers herinneringen op aan de schooljeugdvierdaagse op “gewone” fietsen. Ons pap nam toen geëmotioneerd het eerste exemplaar in ontvangst nemen.
Als jongetje van negen jaar organiseerde ik al wedstrijdjes op het rondje rond Januske van Eijk. Als oudste zoon uit een gezin van acht kinderen betrok ik er ook de hele familie bij in de Lijestraat. Broers en zussen die mee organiseerden, meefietsten, zorgden voor de opbouw van het parkoers, mee dronken en hun vriendjes en vriendinnetjes enthousiast kregen om mee te doen. Ons pap die volop meewerkte en ons mam die zorgde voor de koffie en de koekjes. Daar kreeg ik ook mijn eerste microfoon aangereikt die ik in mijn verdere leven ook niet meer “los” gelaten heb. Ons ouderlijk huis fungeerde als “permanence”, waar één van mijn huidige buren Huub Hofland de drank voor de verkoop steeds moest aanvullen in onze “stal” (het woord schuur kenden we ook niet). Ook was het toilet op het adres Lijestraat 46 het eerste openbare toilet in Lierop.
Later verhuisde het hele wielercircus voor de Lieropse schooljeugd naar de wijk de Renkant. Twee jaar geleden zou weer een nieuw hoofdstuk worden geschreven in het boek van de “Toer dur Lierup” door de overstap naar een ander parkoers in de nieuwe Gildewijk. Ik weet niet of ons Marij en René gevraagd is hun woning als “permanence” beschikbaar te stellen… Door de extreme hitte moesten we vorig jaar helaas een kruisje maken over de “Toer”. Dit jaar was het Coronavirus spelbreker. Al jaren nemen we met TSC Solo deel aan de clubactie van de Rabobank. De opbrengst hiervan nemen we telkens op in de begroting voor de “Toer dur Lierup.” Begin deze week maakte de Rabobank bekend dat bijna 200 Euro bijgeschreven wordt op de bankrekening van de toer-en supportersclub.
De herinneringen van mijn broers en zussen aan de “Toer dur Lierup” zijn hier terug te lezen:

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid