Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 88: EEN NIEUWE UITDAGING…

19 november 2020


CORONA-BLOG 88: EEN NIEUWE UITDAGING…

 

In mijn jeugdjaren droomde ik er wel eens van om ooit zelf nog eens een ècht boek te kunnen gaan schrijven. Over, hoe kan het ook anders, mijn favoriete sport. Toen ik dit voorjaar, zoals gepland, stopte met mijn onderwijswerkzaamheden deed ik dat om me nog meer op mijn wielerpresentaties te kunnen gaan richten. Vooral om de vele wedstrijden van commentaar aan de micro te voorzien. Maar ook om in het “stille” winterseizoen gezellige wieleravonden te kunnen verzorgen over de wielersport in mijn regio. Er waren al contacten gelegd met toerclubs, wielerclubs, vriendengroepen, wielerorganisaties en heemkundeverenigingen. Het plan was dat ik op deze manier ook aanvullende informatie zou kunnen verzamelen voor het eventueel uit te brengen wielerboek “Pedaalridders van de Peel”. Om overbekende redenen is hier natuurlijk niets van terecht gekomen.
Hoewel het in de bedoeling lag om mijn boekwerk pas uit te brengen als ik in 2023 officieel de pensioengerechtigde leeftijd bereikt zou hebben, komt alles nu in een stroomversnelling. Ook in het kader van een soort van “bezigheidstherapie” ga ik me namelijk de komende maanden (“noodgedwongen”) vooral richten op het schrijven van dit boek. Onzen Bart heeft me op het juiste spoor gezet. Hij zorgt namelijk voor de vormgeving, wil er zo snel mogelijk aan beginnen en kan mij in contact brengen met cultuurhistorische instanties die door middel van subsidies het uitbrengen van de “Pedaalridders van de Peel” mogelijk kunnen maken. Zodat de verkoopprijs laag blijft. Zijn voorstel is om het boek te beperken tot ongeveer 250 pagina’s. De selectie van de teksten en foto’s zal nog een hele klus worden als ik zie hoe uitgebreid (en ongeordend) mijn archief is…
Het boek beschrijft de wielergeschiedenis van de dorpen en steden in grofweg de driehoek Weert-Helmond-Venray. Op mijn website heb ik (als voorbeeld) al een aantal teksten over deze “Wielernesten” geplaatst. Vanaf volgende week is in mijn Blogs wekelijks een inleidende tekst over een ander wielerdorp of stad uit de Peelregio te vinden. Voor de wielerhistorie van deze plaatsen ben ik op zoek naar informatie over renners, wielerrondes en rechtenvrije foto’s. Een nieuwe uitdaging. De start is gemaakt!
(Foto: Cobbles Cycling)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid