Foto
Foto
Foto

CORONA-BLOG 93: VANDAAG ZOU ONS MAM 91 GEWORDEN ZIJN…

4 december 2020


CORONA-BLOG 93: VANDAAG ZOU ONS MAM 91 GEWORDEN ZIJN…

Vandaag zou ons mam 91 jaar geworden zijn. Helaas is zij dit voorjaar overleden. Het is nu bijna een half jaar geleden dat we met de broers en zussen het appartement van ons mam in Sonnehove samen hebben uitgeruimd. Dat is door de Coronacrisis ook de laatste keer geweest dat we elkaar samen getroffen hebben. Om samen, in het kader van de rouwverwerking, het verdriet met elkaar te kunnen delen is nog steeds bijna onmogelijk. Toch ontmoeten we elkaar komende zondag ter nagedachtenis van ons mam weer voor het eerst sinds die lange tijd. We beginnen naar oud-Brabantse traditie met het bijwonen van een mis voor ons mam in de monumentale Lieropse Koepelkerk. Daarna gaan we een wandeling maken (in groepjes van vier met 1,5 meter tussenruimte) en staat er in het bos een grote pan “Zondagse” soep klaar. Als gezinsoudste heb ik de eer om die soep te mogen maken. Met de herinnering aan ons mam die elk weekend zoveel zorg besteedde aan het koken van deze soep. Zodat ook dat gevoel van vroeger weer een beetje kan terugkeren…
Vorig jaar vierde ons mam haar 90e verjaardag met een groot feest in zaal van Oosterhout in Lierop. Het is de laatste keer geweest dat we samen met ons mam op de foto staan. Met v.l.n.r. Chantal, Michel, Rien, Marij, Mark, Harrie, Bart en Irma.

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid