Foto
Foto
Foto

EGBERT LAGRO

1 april 2000


De Fries Egbert LaGro (1941-2022) van één van de weinige Friezen die niet kon schaatsen. De inwoner van Heerenveen verdeelde zijn vrije tijd tussen het schaatsen en het wielrennen. Hij is 35 jaar actief geweest als speaker bij wielerwedstrijden en schaatsmarathons. Ook op bestuurlijk gebied was de voormalige burgerambtenaar bij de Luchtmacht in Leeuwarden bijzonder bedrijvig geweest. Maar liefst zestien jaar lang maakte hij deel uit van de KNWU-commissies veldrijden en jeugdwielrennen. In 2011 ontving hij voor zijn grote verdiensten voor de wielersport het Gouden Wiel van de KNWU. Regelmatig fungeerde hij als starter bij schaatswedstrijden op de schaatsbaan of op natuurijs.

“Jarenlang was Egbert een vertrouwd gezicht bij de Buitenlust Jeugdtoer in Griendtsveen waar ik mijn eerste schreden op het speakerpad heb gezet. Wat ik me daarbij kan herinneren is dat hij me in mijn beginjaren als speaker regelmatig kwam complimenteren over mijn stijl van presenteren.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid