Foto
Foto
Foto

GER HERMANS

1 april 2000


Hij wordt door zijn streekgenoten ook wel de “Voice of Noord-en Midden-Limburg” genoemd. Ger Hermans (1963) uit Helden is een echte wielerman in hart en nieren. Op  zeventienjarige leeftijd begon hij bij de “Limburgse” bond de NWB als wielrenner en heeft daar leuke successen geboekt. Zijn eerste fiets heeft hij gekocht met de inkomsten van het steken van asperges. Drie jaar lang reed Ger met een KNWU-licentie. Zijn meest opvallende wielerervaring is de deelname aan de legendarische Tour de Burkina Faso in Afrika geweest. Na zijn actieve wielerloopbaan is Ger nog jarenlang bestuurslid geweest van de NWB, ging hij artikelen schrijven voor de regionale kranten en fungeert als webmaster van de website voor prof Mike Teunissen. Het meest bekend is de voormalige ambtenaar van de Gemeente Peel en Maas van zijn speakerwerkzaamheden tijdens de Limburgse crosscompetitie. Na enkele jaren afwezigheid is hij in 2023 weer gestart met zijn werkzaamheden als microfonist en verzorgt dagelijks de wielersportberichtgeving op de wielersite Limburg Cycling.

“Mijn eerste kennismaking met Ger dateert nog van de periode waarin hij als NWB-amateur in de Omloop der Peel in Someren van start ging. In de loop der jaren hebben we elkaar regelmatig van wielerinformatie voorzien en de hoop uitgesproken nog eens samen aan de micro te mogen staan. Daar is het helaas nog niet van gekomen. Als vaste speaker bij de Stadstriathlon van Weert wordt Ger ook daar bijzonder gewaardeerd. ”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid