Foto
Foto
Foto

GERARD RAS

1 april 2000


In zijn prille jeugd maakte Gerrit (Gerard) Ras al kennis met het wielrennen en voetbal. In 1963 vroeg hij in het shirt van TWC De Kempen een licentie als nieuweling aan maar stopte twee jaar later met de actieve wedstrijdsport. In 1969 werd hij gevraagd als bestuurslid van de Valkenswaardse wielerclub. Gerrit heeft diverse functies binnen het bestuur bekleed waarbij ook die als voorzitter. Hij maakte eveneens lange tijd deel uit van het KNWU-districtsbestuur. In 1972 werd hij jurylid en ook hier heeft hij verschillende functies uitgeoefend. Zo was hij jarenlang speaker in de regionale koersen. In 2008 was hij als voorzitter betrokken bij de start van de Wielerstimuleringsdagen als opvolger van de Buitenlust Jeugdtoer. Enkele jaren later stopte hij met zijn bezigheden in KNWU-verband. Vorig jaar werd hij gehuldigd in verband met een halve eeuw vrijwilligerswerk binnen het carnaval in Valkenswaard. Op 11 juli 2019 overleed Gerrit op 74-jarige leeftijd.

“Bij de uitreiking van mijn Zilveren Wiel in 2007 was het Gerrit die namens het district het woord voerde. Het bleek de letterlijke tekst van mijn broer Harrie te zijn die net zo snel praat als Gerrit. Vorige zomer kwam ik de bevlogen wielerliefhebber na tien jaar weer tegen bij de Wielerstimuleringsdagen.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid