Foto
Foto
Foto

HANS VAN BON

1 april 2000


De Apeldoornse microfonist Hans van Bon (1943) begon in 1980 met zijn wielerpresentaties in de jeugdrondes in zijn regio. Oorspronkelijk kwam hij uit de hockeywereld. Drie kinderen uit het gezin waren inmiddels met wielrennen begonnen. Daarvan is zijn zoon Leon de meest bekende met vele aansprekende resultaten. Jarenlang zou de voormalige directeur van een basisschool vooral als speaker in het Oosten en Noorden van ons land fungeren. Ook bij diverse teampresentaties was zijn stemgeluid te horen. Daarnaast bij wegwedstrijden maar vooral ook op de baan. Hij is de grote animator achter de komst van het Omnisportcentrum naar zijn woonplaats en een vurig pleitbezorger voor de baansport. Het aantal wedstrijden waar hij aan de micro staat heeft hij de laatste jaren steeds meer beperkt.

“Hans vertelt altijd vol hartstocht over de deelname van zijn kinderen aan de Buitenlust Jeugdtoer. In die periode was ik ook bij de organisatie hiervan betrokken. Lange gesprekken over de wielersport hebben we gevoerd in onze hotelkamer tijdens een nationale titelstrijd mountainbike in het Limburgse Noorbeek waar we samen het wedstrijdverslag verzorgden. Over onze gemeenschappelijke factor het onderwijs en over de “grote motoren in de baan.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid