Foto
Foto
Foto

HANS VAN DEN HENGEL

1 april 2000


Een speaker die als geen ander de jeugdrenners al van veraf herkende aan hun houding, kleding en helm. Die ook alle uitslagen netjes bijhield. Het was dan ook een trieste mededeling dat Hans van den Hengel in de herfst van 2017 op 74-jarige leeftijd na een slopende ziekte was overleden. Op jonge leeftijd was hij zelf actief als keeper op het voetbalveld van Velox in Utrecht, maar ook beoefende hij de judosport en het tafeltennissen. Na zijn verhuizing naar Culemborg was hij als jeugdleider hecht betrokken bij de plaatselijke wielervereniging RTC Jan van Riebeeck. Hans is ongetwijfeld de speaker geweest die de meeste NK’s voor de jeugd heeft gepresenteerd. Voor zijn vele verdiensten voor de wielersport ontving hij het Zilveren en het Gouden Wiel van de KNWU. Ter nagedachtenis aan Hans heeft de wielercompetitie in Midden-Nederland de benaming “Hans van den Hengel-competitie” gekregen.

Toen ik hem enkele geleden sprak tijdens de jeugdwielerronde van Utrecht zag ik al een andere Hans van den Hengel. Het was mijn laatste kennismaking met hem. Vele NK’s voor de jeugd en in het veld hebben we samen mogen doen. Maar ook als toeschouwer (met een aantekeningenbloc bij zich) was hij er altijd.  Een wielerspeaker voor de jeugd zonder weerga.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid