Foto
Foto
Foto

HARRY MIDDELJANS

1 april 2000


Harry Middeljans (1950) zag het levenslicht in Vroomshoop waar zijn vader als wethouder werkzaam was. De Wierdenaar stapte op jeugdige leeftijd op de racefiets maar zijn wielercarrière bleek geen lang leven beschoren. Maar als wielerspeaker groeide hij uit tot de nationale top. Zijn eerste wedstrijd aan de micro was een wielerronde in Enter in het kader van een uitwisseling met Frankrijk. In de periode van 1978 tot en met 1986 stond hij bij vele nationale en internationale wedstrijden (waaronder het WK) aan de micro. Daarna werkte hij naast zijn drukke praktijk als fysiotherapeut ook 17 jaar als verslaggever voor Radio Oost, verzorgde jarenlang het motorsportcommentaar bij Eurosport en was actief als omroeper bij het schaatsen waaronder de legendarische Elfstedentocht. Zijn heldere taalgebruik en opgedane wielerkennis kwamen hem van pas toen hij in 2006 terugkeerde als wielerspeaker. Enkele jaren geleden heeft hij het besluit genomen om definitief te stoppen met zijn werkzaamheden als wielerspeaker. Op Twentesport verzorgt Harry een wekelijkse column over de wielersport.

“Toen ik Harry in de jaren tachtig voor het eerst hoorde als speaker tijdens de Binnenstadronde van Eindhoven vond ik vooral zijn verslaggeving van de finales een openbaring. Een aantal jaren geleden tijdens de veldrit van Harderwijk mocht ik voor het eerst met hem samenwerken en dat vond ik een hele eer.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid