Foto
Foto
Foto

HARRY SNUK

1 april 2000


Vijftien jaar lang was Harry Snuk (69) de vertrouwde stem in de Noordelijke wielerkoersen. De van oorsprong elektrotechnisch tekenaar uit Paterswolde was op jonge leeftijd voetballer maar stapte na een blessure over naar de racefiets. Hij bracht het zelfs twee keer tot veteranenkampioen van Groningen. Tijdens de wielerronde van Haaren lanceerde Harry het plan van journalist Dick Heuvelman om de Giro naar Groningen te halen. In 2002 was het zover en Harry (ook betrokken bij de organisatie) mocht daar het Nederlandse commentaar bij de Giro verzorgen. Een ander hoogtepunt als speaker was voor hem in 2000 de Special Olympics in Groningen. Ook was hij betrokken bij de komst van de @ Home-wielerploeg voor vrouwen. In 2004 besloot hij een punt te zetten achter zijn werkzaamheden als wielerspeaker. Hij vond al snel een alternatieve bezigheid als speaker bij de Noordelijke volleybalvereniging Lycurgus.

“Ik was erbij als toeschouwer toen in 2002 de Giro d’Italia in Groningen van start ging. Harry noemde de stad de meest Italiaanse stad van ons land. Regelmatig heb ik hem nog getroffen bij de ronde van Drenthe, maar de laatste jaren is hij niet meer in de wielersport actief.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid