Foto
Foto
Foto

HARRIE STRIK

1 april 2000


Begin vorig jaar ontving Harrie Strik voor al zijn verdiensten voor de wielersport het Gouden Wiel van de KNWU. In het midden van de zestiger jaren reed hij in het clubshirt van Het Zuiden uit Eindhoven zelf nog wedstrijden. Na het stoppen met de wedstrijdsport kwam hij in het bestuur van de wielerclub. Op advies van wijlen Harrie van Gestel werd hij (nu 52 jaar geleden) in 1968 jurylid. Door zijn ruime ervaring groeide hij uit tot één van de topjuryleden van ons land. Diverse NK’s, alle WK’s in eigen land en 32 keer de ronde van Nederland maken dit duidelijk. In de jaren zeventig en tachtig werd hij ook regelmatig als microfonist ingezet. Ook op bestuurlijk niveau was de inwoner van Best bijzonder actief. Maar liefst een kwart eeuw maakte hij deel uit van de Districtsjeugdcommissie en het Districtsbestuur.

“Harrie had een Lieropse stiefvader Frans Hurkmans en we hebben het dan ook regelmatig gehad over zijn gelijknamige Lieropse werkgever. Tijdens de Gulbergen-24 in 2017 verzorgden we voor het eerst samen het commentaar.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid