Foto
Foto
Foto

HENK VIS

1 april 2000


Zijn actieve wielerloopbaan was maar van korte duur. Als vurig supporter van Johan Pluimers uit het Twentse Enter kwam Henk Vis (1962) in de wielersport. In een vriendschappelijk voetbalduel tussen wielrenners onderling liep hij een fikse knieblessure op. Meer dan 45 jaar is hij lid van wielervereniging de Ijsselstreek waar hij jarenlang de voorzittershamer hanteerde. Nadat hij in de Oranjeronde van Heerde voor het eerst de microfoon hanteerde als reclamespeaker volgde hij de KNWU-jurycursus om in het begin van de jaren negentig te debuteren als officiële wedstrijdspeaker. Als medeorganisator is hij betrokken bij de organisatie in zijn woonplaats Nunspeet en een vurig pleitbezorger voor het Veluweklassement. Door zijn dagelijkse werk en een terugloop van het aantal wedstrijden stond hij niet meer zo vaak aan de micro en nam in de zomer van 2023 in de eigen woonplaats afscheid als wedstrijdspeaker.

“Ik heb Henk vooral leren kennen als chauffeur tijdens de Ladies Tour. Op weg naar de diverse etappeplaatsen hebben we het regelmatig gehad over onze gezamenlijke wielerpassie. In Gennep moest hij plotseling de start van de tijdrit verzorgen als speaker: onze enige samenwerking aan de micro.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid