Foto
Foto
Foto

HERMAN CRINS

1 april 2000


Herman Crins komt uit een gezin van dertien kinderen (met veel zoons) zodat het niet voor de hand lag dat hij zou gaan wielrennen. Het bloed kruipt nu eenmaal waar het niet gaan kan en in 1968 zou hij toch als junior debuteren bij de RKNWB. De Limburger uit Beesel zou maar liefst een kwart eeuw actief zijn op de racefiets. Als lid van de Brabantse wielerclub Buitenlust maakte hij ook kortstondig de overstap naar de KNWU. Met diverse overwinningen bij de Limburgse wielerbond op zijn erelijst prijkt de overwinning in het NWB-kampioenschap in Wijnandsrade (in 1983 bij de amateurs) bovenaan. Een dieptepunt was zijn zware val in de meerdaagse Ronde van Ierland. Met rugproblemen moest Herman (1948) noodgedwongen in het begin van de jaren negentig stoppen met de actieve wedstrijdsport. Hij bleek niet verloren voor de wielersport maar werd jurylid bij de KNWU en de NWB. Diverse jaren zou hij in de Limburgse wielerrondes als speaker fungeren. Nog steeds volgt hij de wielersport zoals hij liet horen tijdens een radio-interview op de regionale zender L 1.

“Als huidig inwoner van Someren heb ik Herman regelmatig als deelnemer van de NWB-koersen in mijn dorp aan het werk gezien. Later maakte ik met hem kennis in de Limburgse koersen waarin hij ook andere juryfuncties beoefende dan die als speaker.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid