Foto
Foto
Foto

HUBERT EMANS

1 april 2000


Tijdens zijn actieve wielerloopbaan in de kleuren van zijn wielervereniging de Maaskant was Hubert Emans  (1965) al bezig met de organisatie van “zijn” Grote Herfstprijs in Westerbeek. Maar liefst 25 jaar zou hij de wielerronde in zijn dorp organiseren, waarbij de complete internationale top van het dameswielrennen aan de start stond. Na het volgen van de nationale KNWU-jurycursus maakte hij promotie toen hij internationaal UCI-jurylid werd met als specialisatie het mountainbiken. Meer dan 55 landen zijn door hem bezocht in diverse continenten. Hoogtepunten waren zijn toewijzingen voor de WK’s. In eigen district vervult hij regelmatig de functie van voorzitter en staat sporadisch aan de micro als zijn drukke “mountainbike”kalender dit toelaat.

“Ik werd door Hubert uitgenodigd om bij één van zijn eerste Herfstprijzen als speaker te fungeren.  Dat ben ik blijven doen totdat de wielerronde van de kalender verdween. Regelmatig komt hij me thuis ophalen voor de Kempische wielerkoersen. Met veel plezier staat hij aan de micro als de vaste speakers uit de regio niet beschikbaar zijn.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid