Foto
Foto
Foto

IVO WELZEN

1 april 2000


In de herfst van 2015 rondde Ivo Welzen (1992) uit het Limburgse Stein de KNWU-jurycursus af en een jaar later debuteerde de twintiger in de zomerperiode als speaker tijdens de jeugdronde van de Rooëjbes in Neer. De docent elektrotechniek staat vooral bij jeugdrondes aan de micro en in de wintermaanden in de Limburgse veldritcompetitie. Ook bij het NK tijdrijden paracycling in Well verzorgde Ivo het commentaar. Vanaf 2017 presenteert hij bij de Atletiekunie ook stratenlopen en is zijn stemgeluid te horen bij de wedstrijden van de NWB. Naast zijn wielerhobby heeft hij een ruime interesse in treinen en de natuur. Ivo is namelijk eveneens bestuurslid van de plaatselijke IVN-afdeling in zijn woonplaats. Gezien zijn technische achtergrond is het ook niet vreemd dat hij zijn eigen microfoon meebrengt naar de koers.

“Ivo is één van de jongere wielerspeakers die mij gevraagd hebben ze van tips te voorzien. Dat gebeurde ook bij de finale van het Healthy Ageing-Tourklassement in 2017 op het Tom Dumoulin Bikepark. Een jaar later stonden we samen aan de micro tijdens de Helmcross in Helmond waar ik een duidelijke groei in zijn speakerkwaliteiten bespeurde.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid