Foto
Foto
Foto

JAN BURGER

1 april 2000


De West-Fries Jan Burger uit Hauwert is al jarenlang een bekende verschijning als speaker in vooral de criteria in Noord-Holland. Op het eind van de jaren negentig werd hij KNWU-jurylid. Meer dan een kwart eeuw was Jan ook aanwezig bij de Jeugdtoer in Assen. Eerst als vader van een fietsende zoon en later als jurylid en bijna twintig jaar als speaker. Ook staat de wielerman en hart en nieren aan de micro bij baanwedstrijden zoals het NK. Hij staat bekend als een microfonist die zich terdege voorbereid op de wedstrijden. Ook was Jan (1947) in de periode van 1991 tot 2014 actief op politiek terrein als raadslid en wethouder. Als medewerker aan het programma “Sport Actueel” van de (boven)lokale omroep Weeff Radio is zijn stemgeluid eveneens te beluisteren.

“Mijn eerste en enige kennismaking met Jan dateert van enkele jaren geleden toen hij op bezoek kwam bij de Jeugdtoer in Assen waar hij daarvoor samen met Marjo Nijmeijer aan de micro samenwerkte. Ik werd toen als vervanger van hem gevraagd om het wedstrijdcommentaar te verzorgen. Door het samenvallen met diverse Natourcriteria is dat echter niet meer mogelijk.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid