Foto
Foto
Foto

JAN KERREMANS

1 april 2000


Jan Kerremans zag in 1931 het levenslicht in Etten-Leur. Als uitvoerder in de wegenbouw woonde het gezin vele jaren in een salonwagen. Dat weerhield hem er niet van te gaan wielrennen o.m. bij de Limburgse bond de RKNWB. In de jaren zeventig was hij betrokken bij de activiteiten binnen de West-Brabantse Jeugd Wielerbond en de jeugdwielerclub de Koepelboys in zijn woonplaats Oudenbosch. Begin jaren tachtig volgde hij de KNWU-jurycursus en stond vervolgens in vele criteria in West-Brabant aan de micro. Jarenlang zorgde hij voor de communicatie in de nationale klassiekers achterop de motor. Tien jaar lang organiseerde hij de klassieke Omloop van Oudenbosch. In 2001 werd hij door de KNWU onderscheiden in verband met zijn vele verdiensten voor de wielersport. Na zijn juryloopbaan reisde hij samen met echtgenote Gusta in hun camper door Europa om de internationale wedstrijden te volgen. In maart van dit jaar overleed Jan op 88-jarige leeftijd.

“Mijn eerste kennismaking met Jan dateert van de winter van ’81 toen ik met hem in café Royal in Weert de KNWU-jurycursus volgde. Jan stond ook aan de micro in de Dr Pepper Race in ’83 toen mijn dorpsgenoot Heinz van der Schouw voor eigen publiek won. Het draaiboek van deze Lieropse klassieker werd door Jan gebruikt voor de Omloop van Oudenbosch (hoofdsponsor Buijs Negerzoenen) waar ik jarenlang de microfoon mocht hanteren.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid