Foto
Foto
Foto

JAN PEETERS

1 april 2000


In zijn jonge jaren was de rasechte Eindhovenaar bokser en kocht een racefiets om aan zijn conditie te werken. Zijn actieve wielerloopbaan duurde echter niet lang.  In 1972 mocht Jan Peeters op advies van de toenmalige speaker Cor Wijdenes als KNWU-jurylid de speaker in Tilburg vervangen en zijn lange carrière als microfonist was begonnen. Jan (1938) was in het verleden ook voorzitter van wielerclub Wilhelmina, organiseerde de GP de la Liberation en de Binnenstadrondes in Eindhoven en was chauffeur van de neutrale materiaalwagen van Jan van Erp. In talloze etappekoersen, eendagswedstrijden, profrondes en veldritten was zijn bekende stemgeluid te horen. Ook tijdens diverse NK’s en het WK cyclocross in Sint-Michielsgestel. Heel wat jaren was dat in combinatie met zijn werk bij de PTT. Jan staat bekend als de man aan de micro van de “grote woorden”. In 2010 nam hij afscheid als KNWU-wedstrijdspeaker. Gelukkig is zijn sonore krachtige stemgeluid nog regelmatig te horen geweest als reclamespeaker in de Kempische koersen en bij vele wielerpresentaties.

“Toen mijn broers nog aan wedstrijden deelnamen heb ik altijd met veel ontzag naar Jan geluisterd en hem bezig gezien bij de finales van de koersen in onze regio. Bij de profrondes van Boxmeer en Stiphout vormden we een vast koppel. Jan heeft mij altijd gezien als zijn opvolger wat ik als een groot compliment beschouw. Toen hij me vroeg om hem op te volgen als voorzitter van het Kempenklassement heb ik dan ook geen moment getwijfeld.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid