Foto
Foto
Foto

JAN SCHUT

1 april 2000


In het begin van de jaren zeventig was Jan Schut (1947) al als KNWU-jurylid en speaker actief. In combinatie met zijn dagelijkse werkzaamheden voor de Gasunie op de gasproduktieplatforms in de Noordzee. Hij is door verhuizingen als microfonist actief geweest in Groningen, was inwoner van het Gelderse Ede en vanaf 2000 gastheer van Hotel Op de Boud in Valkenburg. Op bestuurlijk gebied was hij ook betrokken bij de oprichting van wielervereniging Ede. Bij een groot aantal wielerrondes stond Jan in de loop der jaren aan de micro. Vaak was dat bij jeugdrondes waar hij zijn enthousiasme tentoon spreidde. Zo was hij o.a. speaker bij de finale van de Rabo Dikke-Bandenraces waar een piepjonge Mathieu van der Poel zijn eerste voorzichtige schreden op het wielerpad zette. Sinds enkele jaren is Jan niet meer te beluisteren tijdens de wielerkoersen in het zuiden. De “import”-Limburger is één van de initiatiefnemers achter de actie “Stop de pensioenroof.”

“Ik heb Jan vooral leren kennen tijdens de Holland Ladies Toer waar hij in zijn opvallende geluidswagen voorafgaand aan de wedstrijdkaravaan mededelingen doet. Mijn laatste samenwerking met Jan dateert van 2017 toen ik samen met hem speaker was tijdens het NK MTB in Landgraaf.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid