Foto
Foto
Foto

JAN VAN OMMEN

1 april 2000


Al op negentienjarige leeftijd vervulde hij een bestuursfunctie bij de regionale wielervereniging De Ijsselstreek. Voor zijn vele verdiensten voor de vereniging werd Jan van Ommen (1947-2022) tot erelid benoemd. Hij was één van de pijlers achter de organisatie van het NCK in Dronten. In de jaren negentig introduceerde hij de skeelerwedstrijden op de Veluwe en was hierbij ook actief als speaker. De bevlogen wielerkenner uit Wezep hanteerde ook de microfoon bij wielerwedstrijden en het marathonschaatsen. Maar ook op bestuurlijk terrein heeft Jan (destijds werkzaam in de weekbladenwereld) de nodige sporen verdiend. Zo was hij lid van de KNWU-sportcommissie, organiseerde vanaf 1999 tot 2010 het Peperbus Profspektakel in Zwolle en fungeerde vanaf 2001 als voorzitter van de Stichting Sportevenementen. In die functie was hij betrokken bij de organisatie van de Craft-Ster van Zwolle en de Salverda-Omloop van de Ijsseldelta. Na afloop van de 60e editie van de “Ster”(de opening van het wegseizoen in ons land) mocht hij het Gouden Wiel van de KNWU in ontvangst nemen. Eind maart 2022 werd het overlijden van Jan bekend gemaakt.

“Toen ik enkele jaren geleden als vervanger werd opgesteld in de Craft-Ster van Zwolle heb ik aan de vooravond in het hotel bij het Zwolse voetbalstadion voor het eerst kennis gemaakt met deze gedreven wielerman. We hebben die avond uitgebreid over onze gezamenlijke wielerpassie gesproken.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid