Foto
Foto
Foto

JAN VERVOORT (BEL)

1 april 2000


De 71-jarige Jan Vervoort uit het Belgische Vosselaar (“Jakke van Veusseleire”) nam na bijna dertig jaar trouwe dienst in de cyclocross van Oostmalle afscheid als wielerspeaker. In 1990 hanteerde hij voor het eerst de microfoon tijdens een wielerkoers. In zijn topperiode als speaker was hij zo’n 90 tot 100 keer per jaar actief als microfonist. Niet alleen aan de micro, maar ook als vlagger en voor het bedienen van de fotofinish. Hij maakt ook deel uit van het bestuur van het Vorselaarse wielercomité dat jaarlijks ondermeer de Van Springel Diamond voor nieuwelingen organiseert. Als vroegere beenhouwer treedt hij regelmatig op bij oude ambachtenmarkten met zijn “scharensliep.”

“Ik ben nooit in de gelegenheid geweest om deze speaker uit de Belgische Kempen persoonlijk te ontmoeten. Maar de “pilootwagen” in de Vlaamse koersen met het onophoudelijke “Rodania” deuntje kun je niet zomaar uit je geheugen wissen. Ook een stukje wielercultuur bij onze zuiderburen.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid