Foto
Foto
Foto

JANNES MULDER

1 april 2000


Na de overwinning in een dikke banden race (twee deelnemers) kreeg Jannes Mulder (1967) uit Steenwijkerwold het lidmaatschap van wielerclub de Noordwesthoek cadeau. Zijn wielerloopbaan duurde door zijn fanatisme echter niet lang. In de jaren tachtig was Jannes discjockey in discotheken. In 1985 werd hij gevraagd om het NK op natuurijs in Giethoorn te verslaan. Daar startte zijn loopbaan als speaker bij schaatswedstrijden om jaren later ook in de wielersport terecht te komen. Na het volgen van de nationale KNWU-jurycursus wordt Jannes gevraagd voor nationale en internationale wielerwedstrijden. Hij staat bekend als een all-round entertainer die in het dagelijks leven werkzaam is als persoonlijk begeleider in de zorg. Als ambtenaar van de burgerlijke stand en gemeenteraadslid in Steenwijkerland is hij ook bijzonder actief. Daarnaast steekt hij de nodige vrije tijd in zijn andere hobby: de duivensport.

“Ik heb Jannes enkele jaren geleden leren kennen toen hij het commentaar leverde achterop de motor tijdens de EYOF in Utrecht. Sindsdien zijn we contact blijven houden wat ondermeer resulteerde in mijn jarenlange aanwezigheid bij het Spektakel van Steenwijk. Met Jannes als entertainer pursang en ikzelf als “informeerder” hoop ik nog lang met Jannes te mogen samenwerken. Zijn humoristische uitspraken aan de micro zijn ongeëvenaard!

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid