Foto
Foto
Foto

JOHAN MULDER

1 april 2000


Johan Mulder is één van de weinige wielerspeakers die ook zelf aan wedstrijden deelnemen. De inwoner van Ridderkerk werd op jeugdige leeftijd door zijn vader wijlen André Mulder besmet met de wielermicrobe. Zijn vader was niet alleen voorzitter van de legendarische wielerclub Feijenoord maar figureerde ook in tal van films. Ook was hij een kwart eeuw microfonist. In het begin van deze eeuw nam zoon Johan de microfoon van hem over. Met tussenpozen is hij in deze periode als microfonist te horen geweest in vooral de Zuid-Hollandse wielerrondes. Niet alleen bij wegwedstrijden maar ook bij het mountainbiken, in veldritten en tijdens strandraces. Steeds in combinatie met zijn ploegleiderschap bij de vrouwen van Restore Cycling. Johan komt uit een echte wielerfamilie. Ook zijn zus Anita kwam in het verleden in actie op de racefiets. Zijn dochter Mascha heeft zich gespecialiseerd in het veldrijden.

“In de loop der jaren heb ik Johan regelmatig ontmoet in zijn rol als ploegleider. Enkele winters geleden stonden we voor het eerst samen aan de micro tijdens de Kiremko Nacht van Woerden. Ik kijk nog met veel plezier terug op de samenwerking met deze rasechte wielerman.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid