Foto
Foto
Foto

JOHAN VAN DER MADE

1 april 2000


Johan van der Made(49) uit Rijsbergen is één van de vele West-Brabantse wielerspeakers die een herkenbare stijl van presenteren hebben. Hij was jarenlang veilingmeester in Breda. Ook droeg hij als carnavalsprins vier jaar lang de titel Prins Johan 1. Omdat hij tijdens carnavalsbijeenkomsten bedreven was in het presenteren vroeg hij op advies van zijn leermeester Kees Maas een jurylicentie aan. Johan was in de afgelopen jaren als speaker te horen bij diverse profrondes zoals de Draai van de Kaai en de Acht van Chaam. Hoogtepunten waren zijn presentaties tijdens het Grand Depart van de Tour in Utrecht en de Giro van 2016 en het Wereldkampioenschap op de baan in 2018 in Apeldoorn. Ook bij het EK Veldrijden hanteerde hij de microfoon. Johan staat bekend als een ervaren evenementenspeaker. Want ook buiten het wielrennen (zoals bij de intocht van Sinterklaas in zijn geboortedorp de Leur) kan hij zijn presentietalenten etaleren.

“Johan is één van de weinige speakers die ook zelf op de racefiets stappen. Dat merkte ik ook toen ik jaren geleden met hem de hotelkamer deelde in de ronde van Drenthe waar hij in de vroege ochtenduren een trainingsritje ging maken. Door mijn wielerminnende broers wordt zijn stemgeluid wel eens verwisseld met het stemgeluid van Kees Maas.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid