Foto
Foto
Foto

JOHN KOOIJ

1 april 2000


Zijn kenmerkende stemgeluid was jarenlang in de criteria in Zuid-Oost Brabant te horen tijdens de koers. Vanaf 1966 is John Kooij (1946) in verschillende functies in de wielersport druk doende geweest. Hij begon als actief wielrenner en werd later jurylid. Na zijn verhuizing naar Berkel-Enschot in verband met zijn werk bij Interpolis maakte hij kennis met zijn collega’s in zijn nieuwe regio. Tijdens de wielerronde van Overloon maakte hij als invaller zijn debuut als speaker. Bij vele nationale en internationale wielerwedstrijden heeft hij aan de micro gestaan. Vaak op verzoek van de organisatie zoals in de Nacht van Zeilberg. Ook was hij betrokken bij diverse organisaties (zoals de Brabantse Zesdaagse in Tilburg en de Eneco Tour) en maakte hij deel uit van de KNWU-commissie wegsport. In 2013 nam hij tijdens het NK veldrijden voor de jeugd in Moergestel afscheid als KNWU-speaker. Tijdens de ledenvergadering van de VOW ontving hij het Gouden Wiel.

“Toen mijn broers aan wedstrijden deelnamen was John regelmatig ook de speaker. We hebben elkaar regelmatig ontmoet als hij een representatieve functie uitoefende bij internationale eendagskoersen of meerdaagsen. Zoals in het prille voorjaar bij de ronde van Drenthe.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid