Foto
Foto
Foto

JOHN VINGERLING

1 april 2000


Zijn oom Aart die in die periode actief was in de wielersport(en nog steeds fietst bij de veteranen) besmette de jonge John  uit Abbenbroek met de wielermicrobe. Voor zijn werkgever was John Vingerling ook jarenlang betrokken bij de begeleiding van de militaire wielerploeg. De 58-jarige inwoner van Rockanje volgde in 1994 de KNWU-jurycursus en stond twee jaar later voor het eerst in de wielerronde van Zuidland aan de micro. Vanaf 1998 nam zijn zoon Michael als jeugdrenner deel aan de wielerkoersen. John heeft diverse juryfuncties in vele landelijke eendags- en etappekoersen vervuld maar het meest bekend is hij bij de wielerliefhebbers als speaker. Zo stond hij aan de micro bij 2 WK’s op de baan (in Kazachstan en het afgelopen jaar in Apeldoorn) en 2 EK’s. Zijn mooiste wielermoment was voor hem het behalen van de wereldtitel op de baan in Zuid-Afrika door zijn zoon Michael in 2008 op het onderdeel scratch bij de junioren.

“Toen zijn zoon Michael bij de jeugd in de veldritten reed heb ik John voor het eerst ontmoet. Onze eerste samenwerking aan de micro met hem dateert van 2012 toen het EK op de weg in Goes gehouden werd. Sinds 2017 werk ik met veel plezier met John samen in de Boels Ladies Tour.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid