Foto
Foto
Foto

JOOP ENGELEN

18 augustus 2015


De oorspronkelijk uit Aarle-Rixtel afkomstige Joop (40) komt uit een echt wielergezin. Zijn vader Albert was jarenlang begeleider en ploegleider bij diverse teams. Op tienjarige leeftijd startte de actieve wielerloopbaan van Joop in het shirt van wielerclub Het Zuiden. Vijf jaar lang zou uitkomen voor wielerclub Buitenlust. In 1999 stopte hij met de actieve wedstrijdsport en was als mecanicien actief. Na een jarenlange afwezigheid in de wielersport pakte hij in 2015 de draad weer op door de KNWU-jurycursus te gaan volgen. In datzelfde jaar stond hij in zijn toenmalige regio Midden-Nederland regelmatig aan de micro. Na zijn terugkeer naar zijn vroegere regio heeft hij een bestuursfunctie aanvaard bij zijn vroegere wielerclub Buitenlust. Zijn donkere stemgeluid is de afgelopen jaren o.a. te horen geweest tijdens de profrondes van Tiel en Nijmegen (Rush-Hour). Vaak vanaf de motor in koers. Begin dit jaar besloot Joop om de microfoon (hopelijk voorlopig) op te bergen.

“Begin 2015 kreeg ik via Messenger de vraag van Joop wat hij moest doen om speaker te worden in de wielerkoersen. Ik heb hem toen geadviseerd de jurycursus te gaan volgen. Tijdens zijn eerste koersen met mij samen bleek hij ook bijzonder leergierig. In de afgelopen jaren hebben we regelmatig samen aan de micro gestaan. Meestal zit Joop dan achterop de motor om met gedegen wielerkennis zijn commentaar uit de koers te leveren.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid