Foto
Foto
Foto

JOS BELLEMAKERS

1 april 2000


De uit het Brabantse Neerkant afkomstige Jos Bellemakers (1957) begon op jonge leeftijd bij de NWB met wielrennen. In het shirt van TWC De Kempen debuteerde hij bij de nieuwelingen onder de vlag van de KNWU. In combinatie met zijn studie en werk heeft hij ook voor enkele amateurploegen gereden. In de jaren tachtig volgde hij de landelijke KNWU-jurycursus. Als jurylid fungeerde Jos vooral in zijn toenmalige district Zuid-Oost Brabant en later in Limburg waar hij naar verhuisd was. Nadat hij geslaagd was voor het internationale UCI-examen werd hij opgesteld voor diverse grote buitenlandse wedstrijden. Regelmatig ook aan de micro zoals tijdens de Tour de France met start in Den Bosch en het WK Cyclocross in Sint-Michielsgestel. Jos is al sinds geruime tijd niet meer actief in de wielersport.

“Eén van mijn eerste herinneringen aan Jos was zijn podiumplek tijdens het NK voor nieuwelingen in Mill. Omdat hij, naast het hanteren van de micro, regelmatig bij de nationale wedstrijden op de wielerkalender jureerde hebben we het in die periode regelmatig gehad over onze gemeenschappelijke passie: het wielrennen.  Bij de opening van de nieuwe zaak van zijn neef Dirk Bellemakers haalden we opnieuw herinneringen op.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid