Foto
Foto
Foto

JUAN MARI GUAJARDO (SPA)

1 april 2000


Ongetwijfeld de topspeaker van Spanje is Juan Mari Guajardo (1975). Omdat zijn vader journalist was en werkte voor Reynolds kreeg hij al op jonge leeftijd de wielermicrobe te pakken. Voor zijn werk als presentator van sportevenementen is hij zo’n 200 dagen per jaar van huis. In 1997 stond hij voor de eerste keer in de Vuelta (de ronde van Spanje) aan de micro. Sindsdien is hij onafgebroken in de Spaanse nationale ronde aanwezig geweest. Bij alle grote wielerwedstrijden (eendagskoersen en etappewedstrijden) is zijn enthousiaste verslaggeving te beluisteren. Ook presenteert hij daarnaast in wielergerelateerde bijeenkomsten waarin bijvoorbeeld een wielerevenement wordt aangekondigd.

“De eerste keer dat ik Juan Mari zelf aan het werk heb gezien was tijdens de ploegenpresentatie van de Vuelta in 2023 in Den Bosch. Als ik na afloop de huldigingsceremonie van de ritten van de Vuelta op TV bekijk kun je niet om deze speaker heen. Zijn enthousiasme is aanstekelijk!”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid