Foto
Foto
Foto

KEES MAAS

1 april 2000


Kees Maas is uiteraard de Nederlandse speaker met de langste staat van dienst als het gaat om de presentaties van grote wielerevenementen. De 73-jarige inwoner van Etten-Leur schreef op jeugdige leeftijd al de uitslagen van de renners in een schriftje. In 1967 debuteerde hij als speaker in zijn woonplaats in een door hem zelf georganiseerde atletiekwedstrijd. Zijn debuut als KNWU-wielerspeaker maakte hij vier jaar later in de wielerronde van Achtmaal. Het verlegen jongetje van toen groeide uit tot de onbetwiste topspeaker van ons land. Met diverse WK’s (op de weg en in het veld), NK’s, de Amstel Gold Race, de Eneco Tour en veruit de meeste vaderlandse Natourcriteria. Maar ook toen de Tour, Giro en Vuelta in Nederland van start gingen was zijn warme stem te horen. Naast speaker was hij ook jarenlang wedstrijdleider en betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse profronde in zijn woonplaats.  Vorig jaar nam hij afscheid van de Rotterdamse Zesdaagse waar hij jarenlang de microfoon hanteerde.

“Mijn eerste kennismaking als speaker met Kees was in de Pijl van Achtmaal waar hij als wedstrijdleider fungeerde. Daarna hebben we diverse keren samen gepresenteerd. Daags na de Tour in Boxmeer is een traditie geworden. Kees voelt als geen ander de sfeer van de koers aan en zijn stemgeluid is niet meer weg te denken in de Nederlandse topkoersen. Ik vind het ook een hele eer om hem te mogen opvolgen in de Amstel Gold Race. ”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid