Foto
Foto
Foto

LAURENS VAN DE KLUNDERT

1 april 2000


Eind jaren tachtig stond Laurens van de Klundert (1965) voor het eerst aan de micro toen zijn vrouw, die ladyspeaker was in de Nationale Jeugdronde van Roosendaal, een opvolger zocht. Van oorsprong is de inwoner van Bergen op Zoom goudsmid. Het volgen van cursussen weerhield Laurens van de Klundert er in eerste instantie van om KNWU-speaker te worden. In 2005 was het dan toch zover dat hij in de wielerronde van Huijbergen zijn officiële debuut kon maken. In de beginjaren beperkte zich dat tot de regionale criteria maar later werd hij ook in de rest van ons land een bekend gezicht in de nationale wedstrijden. Zowel op de weg (waar hij bij diverse NK’s als speaker aanwezig was) als in het veld. In deze discipline stond hij in 2014 en in 2023 aan de micro tijdens het WK in Hoogerheide. Zijn prettig in het gehoor liggende stemgeluid was ook te horen tijdens het EK cyclocross in Huijbergen en Rosmalen en tijdens het EK op de weg in Alkmaar.

“De collega-speaker waarmee ik de meeste wedstrijden (vooral internationale veldritten , NK’s en EK’s) samen heb gepresenteerd. Volgens anderen lijkt ons stemgeluid op elkaar. Dat gaat soms zover dat ik ooit een telefoontje heb gekregen dat mijn stemgeluid wel te horen was tijdens de Rotterdamse Zesdaagse maar ikzelf gewoon thuis op de bank de krant zat te lezen. Of dat de dochter van Laurens (die naast hem op de bank naar de Amstel Gold Race zit te kijken) haar vader op TV op de achtergrond hoort omroepen…”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid