Foto
Foto
Foto

LUC APERS (BEL)

1 april 2000


De Belgische wielerspeaker Luc Apers (1979)  uit Moerbeke werd op tienjarige leeftijd gegrepen door de wielermicrobe toen hij met zijn vader naar de slottijdrit van de Tour aan het kijken was. En enthousiast raakte door het TV-commentaar van Mark Vanlombeek en Mark Uytterhoeven. Op die dag wist hij dat hij later zoiets ook wou gaan doen. In 2000 studeerde Luc af als journalist en kwam bij toeval in de IT sector (Microsoft België) terecht.  In de periode van 1993 tot 2006 was de Oost-Vlaming actief op de racefiets. Een tiental jaar geleden hij werd gevraagd om een triatlon aan elkaar te praten en startte zijn omroeploopbaan. Hij doet een 40-tal “speakersdagen” op jaarbasis en is ook actief bij hardloopwedstrijden. Zijn eerste grote wedstrijd was drie jaar geleden  de WK Masters UCI in Mol. Inmiddels presenteert hij alle Brico(Ethian) veldritten en afgelopen winter eveneens de Superprestige veldritten. Zijn  zoontje Mathis is ook actief op de racefiets.

“Toen ik enkele jaren geleden op Tweede Kerstdag in Heusden-Zolder op het parkoers arriveerde om een kijkje te komen nemen bij de Wereldbekercross hoorde ik een tot dusver voor mij onbekend stemgeluid naast dat van Niko De Muyter. De presentatie getuigde toen al van een grote mate van professionaliteit.  Tijdens de Super Prestigeveldrit in Zonhoven heb ik persoonlijk met hem kennis gemaakt. ”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid