Foto
Foto
Foto

MARION HERAULT-GARNIER (FRA)

1 april 2000


De Francaise Marion Hérault (27) kreeg het wielrennen met de paplepel ingegoten omdat haar vader de Chrono des Nations in hun woonplaats Herbiers organiseert. Vier jaar lang nam ze op jonge leeftijd aan wielerwedstrijden deel. Op 17-jarige leeftijd debuteerde ze in een atletiekwedstrijd voor het eerst aan de micro. Acht jaar lang was Marion vooral bij atletiekwedstrijden en triatlons als microfonist actief. Ze is een van de weinige vrouwelijke speakers in Frankrijk. In 2015 mocht ze voor het eerst (samen met de bekende Tourspeaker Daniël Mangeas) in een grote wielerkoers debuteren. Sinds 2018 presenteert ze ook bij de wedstrijden die door de ASO worden georganiseerd: de Dauphiné, Parijs-Nice en als voornaamste de Tour de France. De moeder van twee jonge kinderen werkt daarbij met steekkaarten waarop de informatie over de deelnemers te vinden is.

“Ik heb Marion nog nooit in levende lijve ontmoet maar ik zag haar vorige zomer voor het eerst het tekenen van de presentielijst in de Tour vocaal begeleiden. Een prettig stemgeluid afgewisseld met gedegen kennis over de wielersport.” 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid