Foto
Foto
Foto

MARJO NIJMEIJER

1 april 2000


Ze was lange tijd de enige “ladyspeaker” van ons land. Het bekende stemgeluid van Marjo Nijmeijer is vooral in het Noorden van ons land te horen. Ze kwam in de wielersport terecht via de Toerclub in Dalfsen. Toen haar kinderen bij de jeugd van de Peddelaars in haar woonplaats Hoogeveen gingen fietsen vormde het wielrennen dagelijkse gespreksstof. Ze werd bij een clubkampioenschap gevraagd de microfoon te hanteren. In 2009 volgde de KNWU-jurycursus en sindsdien is Marjo veelvuldig te horen bij vooral de jeugdwedstrijden. Daarbij stond ze ook verschillende keren bij NK’s voor de jeugd aan de micro. Bij zowel de titelstrijd op de weg en in het veld (mountainbike en cyclocross). Daarnaast is ze het vaste stemgeluid tijdens de European Junior Cycling Tour Assen en de meerdaagse Healthy Ageing Tour. Ook haar man Jan en zoon Maurice zijn vaste waarden in het nationale jurykorps.

“Het komt niet zo vaak voor dat beginnende speakers je om raad vragen. Dat was wel het geval bij Marjo die vroeg of ze in Roden een dag in de Ladies Tour met me mee mocht lopen. Daarna hebben we elkaar regelmatig ontmoet bij NK’s en waren we “partners in cyclingpresentation” tijdens de Asser Jeugdtoer. In 2024 stonden we in haar woonplaats samen aan de micro tijdens het NK veldrijden.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid