Foto
Foto
Foto

MEERDAAGSE SIMAC LADIES TOUR PROMOTIE VOOR VROUWENWIELRENNEN.

31 augustus 2021


MEERDAAGSE SIMAC LADIES TOUR PROMOTIE VOOR VROUWENWIELRENNEN.

Met enkele kilo’s gewichtstoename, een kennismaking met nieuwe speciaalbieren, in een bijna familiale sfeer tussen de jurycollega’s, met lange dagen en wat kortere nachten, in dezelfde bubbel en met nieuwe wielercontacten die ik gelegd heb, kijk ik met veel plezier terug op de afgelopen zeven dagen in de Simac Ladies Tour. Een nieuwe en voor mij vertrouwde Brabantse hoofdsponsor die door de dagelijkse TV-uitzendingen volop publiciteit kreeg. Natuurlijk waren er de strenge Coronamaatregelen waardoor de meerdaagse toch doorgang kon vinden. Voor mij bleef het contact met de deelneemsters beperkt tot de teampresentatie en de huldigingsceremonie in de uiterste hoek van de podiumwagen. De rensters verbleven ook in andere hotels en werden niet door ons niet geïnterviewd omdat dit onmogelijk was op anderhalve meter afstand. In voorgaande jaren had ik in een aantal meerdaagsen al regelmatig samengewerkt met collega-speaker Jannes Mulder die voor het eerst in de Simac Ladies Tour (vooral achterop de motor) in actie kwam. Hoewel ik al vanaf mijn prille jeugd besmet ben met het wielervirus is het buiten de wedstrijd ook wel eens leuk om eens niet over de koers te praten. En dat dit gebeurde tijdens gezamenlijke wandelingen met de jury door het prachtige buitengebied van onze hotelaccommodatie in het Gelderse Ooij was voor mij ook de eerste keer in bijna veertig jaar…

 

Er werd ook gefietst! Wat hebben we genoten van de strijdlust van de “Leading Lady” van het internationale vrouwenwielrennen Marianne Vos die zich optimaal had voorbereid op de meerdaagse. Met drie ritzeges als beloning. Ze raasde door de straten van Ede waar ze de proloog won, toonde zich de sterkste in de “Koninginne-etappe” van Geleen naar Sweikhuizen en maakte het karwei af door naar de overwinning in Arnhem te sprinten. De altijd vrolijke Canadese Alison Jackson verschalkte het hele peloton in Hardenberg, de Zwitserse Marlen Reusser toonde zich de snelste tijdrijdster in Ottersum (gemeente Gennep) en het jonge Groningse talent Lonneke Uneken bleef overeind in de door een massale valpartij ontsierde finale in Weert. De eindoverwinning was voor Chantal Blaak in haar laatste Simac Ladies Tour. De meerdaagse stond overigens in het teken van het afscheid van meerdere rensters w.o. Kirsten Wild, Janneke Ensing en de Duitse Trixi Worrack die in haar 20e Ladies Tour op de slotdag de prijs van de strijdlust ontving.

 

De voorbereidingen voor de Simac Ladies Tour van volgend jaar zijn weer begonnen. Hopelijk kunnen we dan ook weer terugkeren naar het centrum van de etappeplaatsen en zijn er dan geen beperkingen meer voor het publiek. Komend weekend mag ik de microfoon weer tevoorschijn halen voor de opener van het veldritseizoen de Kleebergcross in Mechelen (samen met Laurens van de Klundert) op zaterdag en een dag later in eigen regio voor de De Bruyn Metaal-Omloop van Valkenswaard in het kader van de Topcompetitie.

(Met dank aan de fotografen van wie we de foto’s mochten gebruiken)

Fototeksten:

Foto 1: Tijdens de rit van Zwolle naar Hardenberg in actie op de Prins Bernardbrug.

Foto 2: Op weg naar de podiumwagen van Sportscom voor de dagelijkse teampresentatie voorafgaand aan de ritten in de lijn.

Foto 3: De ploegenvoorstelling van de Sloveense ploeg Ale-BTC- Ljubljana in Zwolle.

Foto 4: Samen met collega Jannes Mulder (op méér dan anderhalve meter) de tijd volpratend, voordat alle rensters die gehuldigd worden aanwezig zijn op het podium.

Foto 5:In mijn oude rol als onderwijzer bij de wielerbaan van Geleen met de uitleg over de portofoon.

Foto 6: Na meer dan vijftien maanden weer eens wat mogen uitleggen aan een groepje kinderen.

Foto 7: Op het podium bij de huldiging na de loodzware Koninginne-etappe van Geleen naar Sweikhuizen.

Foto 8: Het eindpodium van de Simac Ladies Tour bij het Park Sonsbeek in Arnhem met eindwinnares Chantal Blaak, de nummer twee Marlen Reusser en Ellen van Dijk die derde werd.

Foto 9: Anouska Koster won het bergklassement.

Foto 10: Mijn jurycollega’s, met wie we heel prettig hebben kunnen samenwerken, traditioneel na afloop op de groepsfoto. Met dank aan topfotograaf Anton Vos!

(Klikken op de foto’s voor vergroting)

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid