Foto
Foto
Foto

MELS DE KIEVIT

1 april 2000


Met witte pet en gebruind gelaat is Mels de Kievit (1940) een niet meer weg te denken wielermicrofonist in Zuid-Holland en verre omstreken. De Seuter (zoals een inwoner van ’s Gravendeel genoemd wordt) staat bekend als een echte spraakwaterval. Het “lulijzer” ,zoals hij zijn draadloze microfoon zelf noemt, heeft hij officieel in 2006 na veertig jaar trouwe dienst in zijn koffer opgeborgen. Een microfoon die Mels met zijn verjaardag had gekregen. Ook met zijn jurybus (met o.a. Wieler Revue als sponsor) zou hij niet meer op de wielerkoersen verschijnen. Maar de levende legende aan de micro en jarenlang organisator van de wielerronde van zijn woonplaats bleek niet verloren voor de wielersport. Want nog steeds staat Mels regelmatig op verzoek van wielerorganisaties aan de micro.

“In de loop der jaren heb ik Mels in zijn jurybus regelmatig gesproken. We hebben niet zo vaak samen gepresenteerd maar als ik hem hoorde praten was het een onafgebroken woordenstroom met prachtige volzinnen en lange uithalen. Zijn accent tussen het Rotterdams en Zeeuws in niet verloochenend. Ik hoop zijn karakteristieke stemgeluid nog vaak te kunnen horen.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid