Foto
Foto
Foto

NIKO DE MUYTER (BEL)

1 april 2000


Hij wordt in eigen land wel de “Koning van de speakers” genoemd. Niko De Muyter (1973) uit Aspelare bij Ninove is opgegroeid in de ouderlijke fietsenwinkel. Toen zijn vader met zijn bestelwagen bij een lokale koers als laatste wagen reed mocht de kleine Niko mee met de speaker in de eerste wagen. Op 14-jarige leeftijd mocht hij de speaker van dienst vervangen bij een lokale koers voor nieuwelingen en junioren. In combinatie met zijn werk voor Cycling Vlaanderen is Niko zo’n 110 wedstrijddagen per jaar in de weer om als speaker te fungeren. Bij rittenkoersen als de Binck Bank Tour, de bekende Vlaamse voorjaarsklassiekers, de Zesdaagse van Gent en de grote internationale cyclocrossen. Namens de UCI verzorgt hij het Engelstalige commentaar bij de Wereldbeker veldrijden. Zijn onbetwiste hoogtepunt als speaker in die 31 jaar als microfonist vindt hij zelf het WK in Valkenburg in 2018. Naast de nodige dosis humor en een duidelijke en gedegen presentatiestijl beschikt Niko over veel parate wielerkennis.”

“Als er een wielerkwis voor speakers georganiseerd gaat worden zie ik zeker Niko als één van mijn voornaamste concurrenten!  We hebben elkaar voor het eerst enkele jaren geleden op een terras na de profronde van Lommel gesproken. Daar spraken we de hoop uit nog eens samen aan de micro te mogen staan. Dat was in 2018 (in een voorbeeldige samenwerking) het geval tijdens het WK cyclocross op de flanken van de Cauberg, in 2022 bij de Wereldbeker cyclocross op de Beekse Bergen en in 2023 tijdens de Profronde van Luyksgestel.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid