Foto
Foto
Foto

NOL VAN UDEN

1 april 2000


Nol van Uden combineerde zijn kennis over de wielersport met de nodige humor als speaker tijdens de koersen in het oosten van Brabant. De wielerman in hart en nieren kon ook terugzien op een mooie carrière als nieuweling en amateur. Zijn hoogtepunt in deze laatste categorie was zijn overwinning in 1968 in Nistelrode. Na zijn actieve wielerloopbaan besloot de inwoner van Oss een KNWU-jurylicentie aan te vragen en begon hij als speaker in het toenmalige district Midden-Brabant. Hij combineerde dat jarenlang met zijn werkzaamheden als chauffeur van de neutrale materiaalwagen Jo van Aerle Auto’s in de klassiekers. Hij was trots op zijn zoon Arno en kleinzoon Dandy die ook de wielergenen meekregen. Na een slopende ziekte overleed Nol op 19 maart 2013 op 76-jarige leeftijd. Veel wielervrienden waren bij zijn afscheid aanwezig.

“Als nieuweling stond Nol op het podium in mijn geboorteplaats Lierop. Mijn enige samenwerking met Nol was de strijd om het NK tijdrijden in Zaltbommel. Hij was altijd wel in voor een grapje en was een moppenverteller bij uitstek. Onze laatste ontmoeting was tijdens de Omloop der Peel bij mij in Someren waar hij de neutrale materiaalwagen bestuurde. ”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid