Foto
Foto
Foto

PAOLO MEI (ITA)

1 april 2000


De van nature verlegen Italiaanse wielerspeaker Paolo Mei (1975) kende als kind maar één sportpassie: voetbal. Totdat hij in 1989 een mountainbike van zijn vader kreeg en aan wedstrijden mocht deelnemen. Na een zware val tijdens een training vroeg een vriend hem de microfoon te hanteren bij een wintertriathlon. In 2005 mocht hij het Italiaanse kampioenschap wintertriathlon presenteren en daarna werd dit zijn beroep. Sinds 2011 is hij de vaste speaker tijdens de Giro maar ook in Milaan-San Remo en de ronde van Lombardije is zijn stemgeluid te horen. Sinds enkele jaren zijn daar ook de Strade Bianche en de Tireno Adriatico aan toegevoegd. Bij zijn oude liefde het mountainbiken verzorgde hij ook het commentaar tijdens de WK in Val di Sole.

“Persoonlijk heb ik deze Italiaanse beroepsspeaker nooit mogen ontmoeten. Omdat ik met het oog op mijn wielerpassie op mijn middelbare school ook Italiaans in mijn vakkenpakket had zitten luister ik op TV zoveel mogelijk naar mijn Italiaanse collega’s in hun landstaal” 

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid