Foto
Foto
Foto

PATRICK HOUTHOOFT

1 april 2000


Eén van de weinige speakers die ook actief is op de racefiets is Patrick Houthooft uit Stiphout. In de jaren negentig startte hij als amateur zijn wielerloopbaan in het shirt van de Wielervrienden Kersenland, reed in het tricot van Wielerclub Eindhoven en momenteel in het shirt van TWC De Kempen. Hij heeft jarenlang een managersfunctie vervuld bij een bankinstelling en werkt op projectbasis nog steeds als manager in de sportsector. In 2011 begon hij als speaker bij de KNWU. Hij staat bekend om zijn enthousiaste manier van presenteren. Eind 2018 besloot hij geen KNWU-licentie meer aan te vragen. Patrick haalde in 2015 de internationale wielerpers door met  de reclame-auto van Nijntje (in het kader van de Tourstart in Utrecht) vast te komen zitten onder een viaduct in Helmond. Hij nam ook enkele keren deel aan het WK voor journalisten. Daarnaast was Patrick als lid van HAC (Helmondse Atletiek Club) speaker bij jeugdatletiekwedstrijden, verzorgde ploegenvoorstellingen en is regelmatig presentator bij wieleractiviteiten in het Eindhovense wielercafé de Cyklist. In 2022 was de presentatie bij de start van de Vuelta in Utrecht en Den Bosch ongetwijfeld het hoogtepunt als wielerspeaker.

“Ik kende Patrick al jaren als amateurwielrenner toen ik in de winter van 2011 (na bijna drie jaar afwezigheid) in Bakel bij de cyclocross voor het eerst met hem aan de micro stond. Ook bij de voorwedstrijden tijdens de Profronde van Stiphout en bij het NK veldrijden in Hapert kreeg onze duo-presentatie vorm.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid