Foto
Foto
Foto

PETER VAN HOEK

1 april 2000


Een microfonist met een ruime bestuurservaring is ongetwijfeld Peter van Hoek (65) uit Mierlo. In het dagelijks leven is hij al jarenlang actief als manager. Als voorzitter van de Stichting Wielerpromotie Mierlo was hij in 1996 hecht betrokken bij de organisatie van de doorkomst van de Tour door zijn woonplaats. Maar liefst 50000 toeschouwers waren getuige van de Tourpassage door het Kersendorp. Door zijn presentaties tijdens de Wieler Avond Zesdaagse kreeg hij ook zin om als speaker tijdens de wielerkoersen te fungeren. In de periode van 2010 tot eind 2017 was zijn stemgeluid als KNWU-microfonist vooral te horen in de regio Zuid-Oost Brabant. Na het stoppen als speaker werd hij gevraagd om als voorzitter van de jeugdafdeling van de plaatselijke voetbalvereniging Mifano te fungeren. Daarnaast hanteert hij de voorzittershamer van de Mierlose afdeling van de Zonnebloem.

“In 1996 verzorgden we met de vrijwilligers van de lokale radio-omroep SIRIS een live-uitzending van de Tourpassage door mijn buurdorp Mierlo. Daar maakte ik voor de eerste keer kennis met Peter. Toen hij wielerspeaker werd hebben we o.m. bij de Rabocyclocross in Lierop en de Mierlose Kersenronde samen aan de micro gestaan, waaraan ik goede herinneringen heb.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid