Foto
Foto
Foto

RENE VERMEIREN (BEL)

1 april 2000


De Vlaamse wielerpersoonlijkheid die op heel veel terreinen van de wielersport zijn sporen heeft verdiend. Toen René Vermeiren in 1957 met zijn oudere broer een bezoek bracht aan de Grote Scheldepijs in Schoten luisterde de inwoner van Wuustwezel al aandachtig naar de toenmalige speaker Pierre Van Rousselt. Zelf zou René maar liefst 22 jaar de micro hanteren bij deze wielerklassieker. Maar ook bij eendagskoersen en etappewedstrijden in eigen land en in Nederland schalde zijn stemgeluid door de luidsprekers. Als mede-organisator van de Loenhoutse Azencross toonde hij ook zijn warme sympathie voor de cyclocross aan de micro. Vanaf 1992 maakte hij ook deel uit van de AIOC, de vereniging van organisatoren van internationale veldritten. In 2016 werd de microfoon opgeborgen. René beschikt over een uitgebreid wielerarchief. Zelf heeft hij ook diverse boeken geschreven over de wielersport.

“Twee keer werd de Grote Prijs Erik Breukink georganiseerd en twee keer mocht ik met René samenwerken. Op onze hotelkamer hebben we vaak gesproken over de rijke wielerhistorie. In 2018 heb ik nog op mijn verjaardag een lezing van hem bijgewoond over de beginjaren van de Tour de France.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid