Foto
Foto
Foto

RICHARD FRIES (USA)

1 april 2000


Toen de Amerikaan Richard Fries (met Nederlandse voorouders) tijdens het WK in Tabor (2010) voor het eerst op het Europese continent te horen was leek zijn commentaar aan de micro op een ware wervelwind. Zijn typisch Amerikaanse stijl beviel ook de UCI want tot het WK in Bieles (Luxemburg) was hij de vaste speaker tijdens de wereldkampioenschappen op de weg en in het veld. Ook in ons land in Hoogerheide(2014) en Valkenburg(2012) was hij erbij.  Richard (1960) reed zelf als prof in een kleine Spaanse wielerploeg en startte in 1998 in de cyclocross van Fort Devens als speaker. Bij voorkeur in de veldritten. De inwoner van Lexington in de staat Massachussets is momenteel werkzaam voor “Best Buddies” waarbij jongeren met en zonder beperking ook op de racefiets in contact met elkaar worden gebracht.

“Mijn eerste en tot dusver enige kennismaking met Richard dateert van 2012 toen ik tijdens het WK van de profs de presentatie op de Markt in Maastricht met hem mocht verzorgen. Toen hij merkte dat ik meer internationale talen sprak liet hij me zoveel mogelijk aan het woord. Daarna heb ik op de meet nog genoten van zijn intensieve manier van presenteren.”       

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid