Foto
Foto
Foto

RICHARD VERMEEREN

1 april 2000


De Limburgse business-manager (geboren en getogen in Simpelveld) verhuisde na zijn studie en in verband met zijn werk naar de residentie Den Haag maar is weer teruggekeerd naar de meest zuidelijke provincie van ons land. Zijn opa stond aan de wieg van de organisatie van de wielerronde in zijn geboortedorp. Diens schoonzoon Al, de vader van Richard, nam het stokje over en fungeerde jarenlang als voorzitter van het district Limburg. In 2012 werd Richard Vermeeren op advies van speaker Kees Maas KNWU-jurylid. Richard begon ook als speaker, maar kreeg gaandeweg ook verschillende andere juryfuncties toebedeeld. In 2018 slaagde hij in Denemarken voor de cursus UCI Elite nationaal commissaris. Voor hem dè opstap naar een mogelijke functie van internationaal UCI-commissaris. Als speaker stond hij o.a. aan de micro bij de WB-cyclocross in Valkenburg, bij wedstrijden op de wielerbaan van Apeldoorn en bij jeugdwedstrijden zoals de Hammer Youth. Ook fungeerde Richard (1990) als Nederlandse microfonist in de meerdaagse Binck Bank Tour.

“In 2013 werd ik door Richard benaderd of hij met mij samen een wedstrijd mocht verslaan. Dat werd de Kermisronde van Steensel waar hij zich een leergierige leerling toonde. Verschillende jaren werd deze samenwerking ook in Ospel en tijdens de Hammer Youth gecontinueerd. Door zijn huidige andere juryfuncties lijkt het erop dat hij het “speaken” op een zijspoor heeft gezet.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid