Foto
Foto
Foto

RICHARD VERMEEREN

1 april 2000


De 28-jarige Limburger (geboren en getogen in Simpelveld) is na zijn studie en in verband met zijn werk verhuisd naar de residentie Den Haag. Zijn opa stond aan de wieg van de organisatie van de wielerronde in zijn geboortedorp. Zijn schoonzoon Al, de vader van Richard, nam het stokje over en fungeert momenteel als voorzitter van het district Limburg. In 2012 werd Richard Vermeeren op advies van Kees Maas KNWU-jurylid. Richard begon als speaker maar kreeg gaandeweg ook verschillende andere juryfuncties toebedeeld. In 2018 slaagde hij in Denemarken voor de cursus UCI Elite nationaal commissaris. Voor hem dè opstap naar de functie van internationaal commissaris. Als speaker stond hij o.a. aan de micro bij de WB-cyclocross in Valkenburg, bij wedstrijden op de wielerbaan van Apeldoorn en bij jeugdwedstrijden zoals de Hammer Youth. Vorig jaar maakte hij zijn debuut als Nederlandse microfonist in de Binck Bank Tour.

“In 2013 werd ik door Richard benaderd of hij met mij samen een wedstrijd mocht verslaan. Dat werd de Kermisronde van Steensel waar hij zich een leergierige leerling toonde. Verschillende jaren werd deze samenwerking ook in Ospel en tijdens de Hammer Youth gecontinueerd. Even leek het erop dat hij het “speaken” op een zijspoor had gezet maar met de toewijzing voor de Binck Bank Tour zijn er wellicht weer nieuwe mogelijkheden.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid