Foto
Foto
Foto

RIKUS BARTOL

1 april 2000


De uit het Drentse Peize afkomstige Rikus Bartol (62) woont al sinds jaren in Gieten waar hij ook een belangrijke rol vertolkt in het plaatselijke gemeenschapsleven. De voormalige schaatser en wielrenner besloot een KNWU-jurylicentie aan te vragen en werd al snel gevraagd als speaker bij de Noordelijke koersen. Zijn onophoudelijke woordenstroom (gelardeerd met regelmatig buitenlands klinkende wielertermen) is ongeëvenaard. Hij is ruim 40 jaar werkzaam voor de overheid. Als voorzitter van het KNWU-District Noord is hij een vurig pleitbezorger voor de Drentse wielerbaan in Assen het Regionaal Wielercentrum Noord. Regelmatig staat hij ook aan de micro bij internationale wedstrijden voor wielrenners met een beperking. Hij is één van de weinige speakers met onmiskenbaar zangtalent.
“Mijn eerste kennismaking met Rikus was enkele jaren geleden tijdens de afwachtingswedstrijden voor wielrenners met een beperking in Hoogeveen tijdens de Ronde van Drenthe. Ik zag een enthousiaste speaker aan het werk die onophoudelijk zijn wedstrijdverslag aan de micro verzorgde.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid