Foto
Foto
Foto

RINI HERMSE

1 april 2000


De “rollende rrr” en zijn ruime archiefkennis van de wielersport waren de kenmerken van de wielermicrofonist uit Tiel. Als junior en amateurs reed Rini Hermse (84) niet de grote prijzen bij elkaar. In 1962 kreeg hij in rennerskledij de microfoon aangereikt in de ronde van Tiel omdat de omroeper afwezig was. Daarna zou hij 45 jaar lang als microfonist fungeren. Hoogtepunt daarbij was de huldiging van Erik Breukink in Spankeren na zijn derde plaats in de Tour. In 2007 nam hij afscheid als speaker tijdens de cyclocross van Harderwijk. Jarenlang fungeerde hij als wedstrijdsecretaris van wielervereniging De Meteoor in Dodewaard. De sympathieke Tielse wielerman was er ook 68 keer bij tijdens “zijn” wielerronde van Ochten. Eenmaal moest hij zich wegens ziekte hiervoor afmelden. Nog steeds is hij een graag geziene gast tijdens de wielerwedstrijden in ons land.

“Toen ik mijn broer Engelbert vergezelde tijdens zijn koersen in Gelderland viel me direct de uitgebreide kennis over de renners bij Rini op. Toen ik betrokken was bij de organisatie van de meerdaagse VKS-Toer voor vrouwen werd ik door hem op het podium geroepen om Daniëlle Overgaag in opengeritst wielershirt te mogen kussen. Diverse keren benaderde Rini mij om de wielerronde van Ochten te verslaan.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid