Foto
Foto
Foto

ROB VAN ROY (BEL)

1 april 2000


De Vlaamse wielerspeaker (1960) werd als Jan Vanmaercke geboren in Oudenaarde. Toen hij in 1971 begon als deejay in binnen-en buitenlandse discotheken nam hij de artiestennaam Rob van Roy aan. Lange tijd was hij beroepshalve ook in Spanje werkzaam. Tien jaar later was zijn stemgeluid voor het eerst te horen via de lokale radio. Nog steeds is hij als radiopresentator te beluisteren via het Nederlandse radiostation Radio Monique. Vanaf 2005 wordt hij ook regelmatig gevraagd om bij wielerwedstrijden het wedstrijdverslag te verzorgen. Al dan niet in combinatie met zijn werkzaamheden voor de radio.

“Toen ik via Facebook attent werd gemaakt op de wielerbezigheden van Rob zag ik meteen al een overeenkomst. Ook ik heb jarenlang informatieve programma’s gepresenteerd voor de lokale omroep in mijn gemeente. Dat was in de periode eind jaren tachtig en begin jaren negentig.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid