Foto
Foto
Foto

SHIRLEY VAN DE VOORT

1 april 2000


Als je uit een gezin komt waar vader en moeder jureren is het niet vreemd dat je ook zelf gepassioneerd raakt door de wielersport. Shirley van de Voort (sinds haar huwelijk met wielrenner Olaf sinds vorig jaar Shirley Oussoren) is één van de twee vrouwelijke speakers in ons land. De Baarnse (1996) moest wachten tot haar achttiende voordat ze de KNWU-jurycursus mocht volgen. Al snel werd ze speaker bij de wielerrondes in haar district Midden-Nederland. In Scherpenzeel zelfs in een volledige vrouwelijke jurysamenstelling. Ze heeft duidelijk ambities als het gaat om haar jurywerkzaamheden in de toekomst. Haar grote droom is ook eens de Ladies Edition van de Amstel Gold Race te mogen presenteren. Op jaarbasis staan er zo’n 25 wedstrijden (waaronder haar favoriete discipline het veldrijden) in haar agenda. Evenals haar moeder Angela heeft ze ook aan wedstrijden deelgenomen.

“Toen ik speaker was in de Ronde van Midden-Nederland heb ik Shirley de nodige tips gegeven als speaker bij de afwachtingswedstrijden voor de jeugd. Het toeval wil dat ze veel familie heeft wonen in de plaats waar ik veertig jaar voor de klas heb gestaan. Ook neven van haar uit Someren-Eind hebben gewielrend.”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid