Foto
Foto
Foto

STEFANO BERTOLOTTI (ITA)

1 april 2000


De huidige officiële speaker van de Giro d’Italia komt uit een echt wielergezin. Het ademde bij Stefano Bertolotti thuis naar wielrennen: de wielersport in zijn land wordt beschouwd als religie. Nadat hij zelf bij de jeugd acht jaar actief was werd hij op zeventienjarige leeftijd in San Martino In Strada gevraagd om de microfoon te hanteren. Dat was in de lente van 1993 het begin van zijn carrière als wielerspeaker. Jaarlijks legt hij in de auto 60000 kilometer af om op diverse plaatsen verslag te doen bij de wielerkoersen. Als journalist schrijft hij ook veel over wielrennen. Stefano is tevens ook de persvoorlichter van de Europese wielerbond de UEC en verzorgt het commentaar bij de baanwedstrijden voor de beloften. Ook Milaan-San Remo en de Ronde van Lombardije staan jaarlijks op het programma van Stefano.

“Toen ik in 2016 bij de aankomst van de Giro in Nijmegen aanwezig was viel me direct al het stemgeluid van deze professionele wielerspeaker op. Omdat ikzelf in mijn middelbare schooltijd Italiaans in mijn pakket had kon ik hem ook prima volgen. Ook als ik hem het publiek op TV hoor verwelkomen met “Signore e Signori” klinkt mij dat bekend in de oren. Tijdens de EK’s in Rosmalen en Alkmaar heb ik hem persoonlijk ontmoet”

We gebruiken onder andere analytische cookies om ons websiteverkeer geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen.
Meer informatie over de verwerkte gegevens kunt u lezen in ons privacybeleid.

[X] Ik ga akkoord met bovengenoemd privacybeleid